Denne uken avholdes Shanghai Auto Motorshow 2023, hvor en rekke nye modeller lanseres. RSA er til stede med representanter fra sine markeder.

På Shanghai Auto Motorshow viste JAC blant annet frem den nye elektriske modellen JAC EV3 basert på en helt ny elektrisk plattform. Dette er en romslig 5-dørs personbil med høy bakkeklaring, og lang akselavstand, tiltalende design og romslig plass. På innsiden er dette en moderne og innovativ elbil med blant annet en stor berøringsskjerm, og den er designet for å treffe en yngre kjøpergruppe.

-Dette er en spennende modell vi tror vil passe godt inn i det norske markedet. Denne vil komme til Norge allerede i starten av 2024, sier Lars Havre, salgssjef i JAC Norge.
Havre legger til at rekkevidden ikke er bekreftet, men det er forventet en batteripakke på 50-55 kWt.

Elektrisk pickup med firehjulstrekk

På messen avduket JAC også en helt ny elektrisk pickup. Den nye pickupen vil ha firehjulstrekk som standard og kommer med et romslig lasteplan, som gjør den ideell for både arbeid og fritid.

På utsiden har den et barskt uttrykk med tøffe detaljer. På innsiden har bilen en romslig kupé, med et interiør som kombinerer funksjonalitet, komfort og design. Den kommer med fem seter som standard, og interiøret er bygget opp av kvalitetsmaterialer som skal sikre en komfortabel kjøretur. En stor berøringsskjerm gir sjåfør og passasjer tilgang til infotainmentsystemet og flere andre funksjoner.

Foreløpig er det ikke klart når den elektriske pickupen vil komme til Norge, men Lars Havre estimerer lansering i løpet av 2024.

-Med kombinasjonen av firehjulstrekk og elektrisk drivkraft, er dette en svært spennende modell vi mener vil treffe det norske markedet godt. Elektriske drivlinjer på pickup er veldig spennende, da det åpner for at flere kan velge pickup også med 5-seter. Med økende interesse for elektriske kjøretøy og behovet for å redusere utslipp, er det ingen tvil om at denne elektriske pickupen vil være et populært valg blant forbrukere og det offentlige som ønsker å kjøre en mer miljøvennlig bil.

Ny elektrisk plattform

Besøkende på messen kan også se JAC sin helt nye elektriske plattform. Denne nye plattformen kommer i to varianter, med mulighet for både to- og firehjulstrekk.
Dette er en fleksibel og modulær plattform som gjør det mulig å bygge ulike typer elektriske kjøretøy, fra små bybiler til større SUV-er. JAC forventer å lansere ytterligere tre biler på den nye plattformen i løpet av en toårs-periode, hvor det deriblant kommer to nye SUV-er med 4x4.

Den nye plattformen har en rekke innovative funksjoner og teknologier som bidrar til å forbedre kjøreopplevelsen.
Med denne nye elektriske plattformen viser JAC at de fortsetter å være en innovativ og ledende aktør på det stadig voksende markedet for elektriske biler.

Per i dag består det norske sortimentet av personbilen JAC e-JS4, som leveres ut til de første kundene i disse dager. e-JS4 har en pris på kr. 374.900,-.

JAC Distributor Congress

I anledning Shanghai Auto Motorshow, avholdt også JAC en stor distributørkonferanse i Anhui-provinsen i Kina. Distributører fra hele verden var samlet, og RSA var til stede med representanter fra flere nordiske land. Konferansen fant sted på hovedkontoret til JAC i Anhui-provinsen i Kina, hvor blant annet presentasjon av kommende nyheter, fremtidsvisjoner, fabrikkbesøk og distributørpresentasjoner stod på agendaen. RSA presenterte også sitt selskap og lanseringsplaner til over 400 deltakere.
JAC Motors er en godt etablert aktør på hjemmemarkedet, og satser nå også for fullt i flere europeiske land.

Hvem er JAC Motors?

JAC ble etablert i 1964 og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy. JAC er en av verdens største produsenter av elbiler, og selger over en halv million kjøretøy i året (både elektriske og fossile kjøretøy). Selskapet har gjennom årene etablert Joint Ventures med store bedrifter som for eksempel Volkswagen og NIO.

JAC har siden oppstarten utviklet seg fra å være en produsent av lastebiler, til å bli et stort teknologiselskap som utvikler personbiler, nyttekjøretøy, motorer og elektriske drivlinjer.

Om RSA

RSA er importør for fem bilmerker i totalt 12 land, og har over 250 forhandlere. Selskapet oppnådde i 2022 en omsetning på over 6 milliarder norske kroner og 11.000 solgte biler. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i flere markeder.

Med samarbeidet mellom RSA og JAC, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

Disse deltok fra RSA:

Frank Dunvold, CEO i RSA
Espen Kristoffersen, Commercial director, New energy vehicles i RSA
Lars Havre, Salgssjef i JAC Norge
Petter Nordesjö, Country Manager i RSA Sverige
Christer Stahl, Country Manager i RSA Finland
Yaroslav Gural, Country Manager i RSA Poland
Michael Kuloge, Country Manager i RSA Deutschland