Denne uken er JAC Motors til stede på Auto China 2024. Der vises elektriske nyheter, som også er aktuelle for det norske markedet.

Auto China 2024 har i en årrekke vært en anerkjent arena for lansering av kommende bilmodeller verden over. I den forbindelse presenterer JAC en rekke spennende nyheter som snart lanseres på det nordiske markedet.

JAC e30X – retroinspirert nyhet 

Besøkende på messen får se elektriske JAC e30X. JAC e30X er en elektrisk 5-seter med ungdommelig og et retroinspirert design, funksjonelt og svært moderne interiør og opp mot 450 km rekkevidde (WLTP ikke bekreftet). Med oppladningstid på bare 30 minutter (30-80% på hurtiglader), er dette en praktisk og effektiv elbil.

JAC e39X er godt utstyrt, både når det gjelder utstyr og sikkerhetsfunksjoner. På listen finner man blant annet 360-graders panoramakamera, Cruise Control System, elektronisk stabilitetskontroll, 12,8’’ touchskjerm Apple CarPlay og Android Auto.

Lanserer elektrisk pickup med firehjulstrekk

Blant nyhetene fra JAC er JAC T9 EV – en elektrisk pickup med firehjulstrekk og fem seter.
T9 måler 5.330 mm. i lang, 1.965 mm. bred, 1.920 mm. høy, kombinert med et lasteplan på 1520 mm. Med en toppeffektpå 70 kW som genererer 176 Nm dreiemoment på forakselen, kombinert med en kraftigere bakre motor på 160 kW og et dreiemoment på 342 Nm, utgjør dette en ekte kraftpakke på inntil 288 hk.

Det er ventet at JAC T9 vil lanseres for det nordiske markedet i slutten av 2024. JAC T9 vil være den første elektriske pickup i 1 tonn-klassen på det norske markedet.

Viser frem sporty og fremtidsrettet konseptbil

På åpningsdagen avduket også JAC Motors sin nye og banebrytende konseptbil - JAC DE-FINE. JAC DE-FINE er en elektrisk og sporty sedan med et dristig og futuristisk design, og kommer med intelligent og avansert teknologi. DE-FINE setter en ny standard for fremtidens kjøretøy hos JAC, og er en viktig milepæl i JAC sin visjon om en mer bærekraftig fremtid. Denne imponerende modellen leverer ikke bare kraftige ytelser, men også et avansert interiør som demonstrerer JAC sin forpliktelse til å være en innovativ og fremtidsrettet aktør.


På det norske markedet er JAC allerede til stede med elektriske JAC e-JS4. Nå ser det ut til at deres modellutvalg vil utvides ytterligere i løpet av året.

-Det er mange nyheter på trappene fra JAC, og vi har mye spennende i vente. Vi tror de kommende modellene fra JAC vil treffe det nordiske markedet godt, og gleder oss til å dele mer om disse, sier Lars Havre, salgssjef i JAC Norge.

Om JAC Motors

JAC ble etablert i 1964 og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy. JAC er en av verdens største produsenter av elbiler, og selger over en halv million kjøretøy i året (både elektriske og fossile kjøretøy). Selskapet har gjennom årene etablert Joint Ventures med store bedrifter som for eksempel Volkswagen og NIO.

JAC har siden oppstarten utviklet seg fra å være en produsent av lastebiler, til å bli et stort teknologiselskap som utvikler personbiler, nyttekjøretøy, motorer og elektriske drivlinjer. 

 
Om RSA

RSA er importør for seks bilmerker i totalt 13 land, og har over 300 forhandlere. Selskapet forventer i 2024 en omsetning på over 6 milliarder norske kroner og ca. 10.000 solgte biler. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i flere markeder. 

Med samarbeidet mellom RSA og JAC, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

Les mer på RSA.no.